06 1204 3709

Schip: Wilhelmina

Afmetingen: 39×6,40×0,90mtr

Bouwjaar: 1913

Moniek van der Werff

Geschiedenis van ons schip

Van vrachtschip naar woning/ werkplaats

In 2001 hebben Willem en ik dit schip uit de vrachtvaart gekocht om dienst te doen als werkplaats bij ons bedrijf Tagrijn Salvator. Nadat we eerst een visserman zeeschouw in het ruim gebouwd hebben zijn we de roef en het achterdek gaan vernieuwen. Ook richtten we een stukje van het ruim in als slaap- en badkamer, waarna we in 2008 het schip ook als woning konden gebruiken.
Tot 2014 hebben we vanuit dit schip traditionele schepen gerestaureerd en getuigd in de Leuvehaven in Rotterdam. In dat jaar werd Willem ziek en in 2015 overleed hij. Dit betekende meteen het einde van de werkplaats.

Zeilcharter in de zomer/ groepsaccommodatie in de winter

Sinds 1992 zeilden wij met veel plezier met gasten op ons zeilcharterschip Aldebaran en de laatste 15 jaar gebruikten wij de Aldebaran in de winter als stilliggende groepsaccommodatie en b&b in Rotterdam.
We hebben altijd veel plezier gehad in het contact met de mensen aan boord en het was daarom voor ons een kleine stap om het idee uit te werken om het ruim van de wilhelmina te verbouwen tot comfortabele, moderne groepsaccommodatie/ b&b .

Vergunning

Het plan om na verloop van tijd de Wilhelmina te verbouwen van werkplaats tot groepsaccommodatie/ b&b was er dus al een aantal jaren, maar door het overlijden van Willem en de verkoop van de Aldebaran ben ik er sneller mee aan de gang gegaan dan gepland. Natuurlijk kostte het voor elkaar krijgen van een vergunning bij de gemeente veel tijd.  Het enige voordeel was dat ik daardoor de tijd kreeg om de werkplaats te onttakelen en op te ruimen. Een tijdrovende en soms heftige activiteit.

Verbouwing van het schip

In maart 2017 was het dan zover: De verbouwing kon beginnen! Samen met twee vrienden heb ik de Wilhelmina naar SRF Holland gebracht, een scheepswerf in Harlingen met verstand van zake. Sindsdien was ik, met hulp van mijn vriendin Suus, hard aan het werk om in het ruim een topaccommodatie te bouwen. Op onze facebookpagina Rooms on Water Rotterdam is de hele verbouwing terug te zien.
Sinds half oktober 2017 ligt het schip weer op haar vaste plek in de Rotterdamse Leuvehaven.

Groepsaccommodatie/ b&b is klaar!

Ik ben erg trots op het eindresultaat en laat mijn gasten graag het verbouwde schip zien.
Er is een onderdekse entree met glaswanden, zodat u direct de hal, woonkamer en gang naar de slaapkamers kan zien. Scheepse ramen (patrijspoorten) in de slaapkamers en woonkamer en bijzondere hardhouten koekoeken aan dek zorgen voor nog meer licht binnen. Dit scheepse combineren we met een modern interieur met een warme sfeer én met veel comfort in de vorm van vloerverwarming, airconditioning en per slaapkamer een eigen badkamer.

Voor meer informatie over mijn accomodatie en het boeken van een overnachting, kunt u mij een bericht sturen via deze link.